Jak vyřešit chudobu

Obrázek uživatele benzin@jabber.cz
Vložil benzin@jabber.cz, Út, 2009-09-01 11:52 :: | |

Dnes jsem v televizi viděl spot, který rozebíral chudobu lidí. Tento spot má za úkol přesvědčit obyvatele EU, že se mají dobře, enboť jinde se mají mnohem hůře. Také se tam naráží na pojem chudoba, která je definovaná jako: .

Je to hrozné když si uvědomíte, že dnes lidé žijí ze 20 korun na den, to je skutečně chudoba. Takže sem uvažoval jak by se dalo této chudoby lidi zbavit. A hned sem přišel na jednu možnost. Ti lidé žijí za jeden dolar na den, hlavně kvulí tomu, že spoustu svých potřeb nemusí hradit: zeleninu si vypěstují na zahrádce, kozu si taky vychovají sami, barák postaví z bláta a slámy na pozemku, který nemusí platit, ropu načepují z prasklého ropovodu dvacet kilometrů od vesnice, vodu si naberou z potoka, nebo řeky atd. No a pak tito lidé nic neplatí a tudíž žijí za méně než dolar na den.

Pomoc od chudoby by sem jim dalo velmi snadno. Zavedou se daně a sociální dávky. Nejprve se zdaní nemovitosti ve kterých bydlí, následně se zavede i přesná registrace chovaného dobytka (stejne jako je tomu v EU) a z něho se taky bude platit daň. No a protože by lidi nemeli z čeho ty daňe platit (protože nemají peníze, ale zboží), tak jim dáme sociální dávky, ze ktaých ty daně zaplatí. Daně a sociální dávkz nastavím tak, aby na člověka udělali 32 dolarů mesíčně a hle zbavili jsme je chudoby.

A pak že je těžké vyřešit gobální chudobu.