Je vhodné podstoupit konflikt, nebo je lepší najít smír?

Obrázek uživatele benzin@jabber.cz
Vložil benzin@jabber.cz, So, 2008-04-26 13:09 :: |

Před malou chvílí sem smazal jeden blogový zápisek, přestože nebyl napsán nikterak ostře, bylo možné pochopit nepopiratelnou výtku k jedné konkrétní osobě.

Dlouhodobě zvažuji jestli má smysl dořešit problém i v případě, že si tím udělám nepřítele. Přestože se o mé konfliktnosti nedá pochybovat, nikdy z mého konfliktu nevnikl můj nepřítel. Je sice jasné, že mne někteří lidé nemusí, nicméně nemají důvod býti mými nepřáteli.

Právě zmiňovaný zápisek byl krokem do neznáma a bylo jasné, že výsledkem bude velmi ostrý rozpor s cílem mé výtky. Po šesti měsících od vydání k zmiňovanému rozporu skutečně došlo. A dnes můžu bilancovat k čemu toto jednání vede.

  1. Pokud se vás nesnažil pochopit již dřív, neudělá to ani teď.
  2. Pokud jej chcete dostat do situace, kdy se přestane bát vám říci bolestivou pravdu. Tak to se povede. Protože konečně mu to je jedno a navíc tím může ublížit.

Závěr: I do budoucna je potřeba velmi důkladně zvážit jestli k takovému kroku sáhnout, nebo ne. Jestli ztráty nepřevýší zisky. Za sebe musím říct, že si myslím, že sem o nic nepřišel a že sem taky nic nezískal.

Takže sem si aspoň před šesti měsíci zchladil žáhu. Super.

P.S.: Ještě sem získal poznatek, že chápání pojmu věrnost je velmi relativní.