Zarovicka.cz - konkretní fakta o konkrétním projektu

Vložil devian@jabbim.cz, So, 2008-03-15 00:17 :: | | |

V předchozím článku (doslova) jsem nakousl (i můj) projekt Zarovicka.cz. Co vám o něm mohu říct? O co tady půjde? Nastolí v propagaci Jabberu?

Co to je Zarovicka.cz? Zásadní otázka. Zarovicka.cz byla doposud prezentována jako jakýsi Jabber portál. . Je to víc než jen to. Nebo abych byl přesnější, . Zarovicka.cz chce rozpohybovat Jabber. Chce ho přivést k masám, k lidem, chce Jabber převést i do podoby roztodivých nejen flash animací, převést propagaci Jabberu od slov a frází k činům. Plakáty, (viz. dále), konference, propagace, podpora nejen nováčkům (žádné RTFM, chceme se otevřít, ne uzavřít). To a mnohem víc je Zarovicka.cz.

Zarovicka.cz != propagace Jabbimu Zarovicka.cz není projekt, který by chtěl propagovat jistě jeden z nejlepších jabber serverů – a to jabbim.cz. Vše má své ale. ICQ, MSN a všechny konkurenční protokoly mají jistou výhodu. Jsou . Jabber zde má velikou nevýhodu. Neexistuje server jabber i klient jabber, aby to šlo k protokolu jabber. „Stáhnout si jabber“ je tedy relativně nesmysl. Proč to nováčkům (BFU) ulehčovat, že? Eye-wink Ovšem právě proto bude lepší názvy sjednotit jak nejvíc to půjde. Propagace jabberu se právě kvůli jeho výhodám (at to zní jakkoliv smutně) nemůže týkat . Musíme novým lidem naservírovat program rovnou i se serverem. Při přemýšlení nad touto otázkou padla volba na Jabbim. Zkušenější uživatelé si později najdou sami to, co chtějí (díky MiKu). Rozhodli jsme se tedy pro propagování jabberu spolu s linií Jabbim (server i klient) a QiP (infium). Proč i QiP napíši zítra (je půlnoc…). Samozřejmě že existenci konkurence nebudeme tajit, není to v našem zájmu.

Rozsvícení žároviček O čem bude tato akce? O školách. O jakých? O středních a základních. Rozsvicování žároviček bude projekt přednášek (vedených zábavnou formou, že) na školách o – IM, jejichž bude jabber velkou součástí. Jak jsem již někde dříve nakousl, lidi znají jen ICQ (většinou). Musí znát i zbytek, aby poznali Jabber. (Bohužel?) je to tak. Školy, na kterých proběhnou přednášky dostanou jako dárek samozřejmě propagační materiály (z financí zarovicka.cz – tedy našich) a nebudou nadále odhozeni k vlastnímu osudu. Spolupráce bude pokračovat i nadále. Forma přednášek i následující spolupráce zatím není nijak pevně stanovena, návrhům se nebráníme Smiling

BFU podpora Hoď kamenem, ty jenž jsi bez viny. Spíše – hoď kamenem, ty, který jsi z nebe spadl učený. Každý jsme nějak začínali, každý jsme měli svoje dny. Jako policie má heslo , my máme heslo „pomáhat a radit“.

Spolupráce Jakž jsem již psal, nebojíme se spolupráce. Naopak – velice o ní stojíme, jedině spoluprací se může něčeho docílit.

Připadají vám předchozí řádky nekonkrétní a fádní? Že toto dělá mnoho již zaběhnutých projektů? Ano, to je pravda. Ale my na to chceme jít jinak. My budeme draví, k nezastavení (doufám). A za zkoušku nic nedáme. Máte i vy návrhy k činnostem žárovičky? Návrhům se nebráníme.

A nakonec – zatracovat tento (ale i jakýkoliv jiný) projekt je od vás, milí jabberisté – protiřečení. Neustále se mluví o rozšíření, propagaci, ale…