Spustí Národní strana 3. světovou válku?

Obrázek uživatele vaclavaki@jabber.cz
Vložil vaclavaki@jabber.cz, Po, 2007-10-29 22:24 :: |

Původně jsem chtěl napsat zápisek o tom, jak jsem si byl poslechnout na Václavském náměstí proslov představitelů Národní strany (dále NS). Avšak po přečtení článku na serveru TV Nova jsem se rozhodl napsat něco jiného. Celý článek na serveru TV Nova je de-facto reakcí na založení Národní gardy. Hned v prvních řádkách se autor zmiňuje o tom, jak podobným krokem nacisté v Německu začali druhou světovou válku. Tyto a další řádky u mě budí dojem, že autor přesvědčuje čtenáře, že NS chystá rozpoutat další světovou válku.
Dále se v článku píše: "Neonacisté však mnohdy za přihlížení policie demonstrují v českých ulicích nebo chystají pochod židovskou čtvrtí na krvavé výročí křišťálové noci v Německu, kdy dal Hitler zlikvidovat stovky Židů." Tato věta sice popisuje dění dnešních dnů, avšak nevím, proč je zmíněná v článku o NS. Pochod neonacistů se týká uskupení Národní odpor, s kterým Národní strana nemá nic společného.
O tom, jak se například Mgr. Skácel zmiňoval o českých odbojářích za 2. sv. války nebo jak p. Sedláček mluvil o Národním odporu jako o špíně, není v článku ani slovo. Dále je je použito novináři oblíbené vytržení z kontextu: "Na internetových stránkách radikálů se hovoří o zakládání ochranných sborů, které budou ustanoveny k budoucímu zajištění bezpečnosti mítinků a představitelů Národní strany. Stejnou rétoriku měl i Hitler při zakládání vlastních obranných jednotek, které se rychle proměnily v brutální úderné jednotky válčící v ulicích neklidného meziválečného Německa." To, že by Národní garda by měla být použita také v případě přírodních katastrof, jak je napsáno na internetových stránkách NS a ostatně to zaznělo také v projevu, není žádná zmínka.
Sečteno a podtrženo, článek se mi zdá být záměrem poškodit NS. To, že TV Nova podobné články a reportáže publikuje a to o všech politicích, jsem již věděl, ale že článek mísící neonacismus s NS napíše i můj oblíbený Deník mě zklamalo. Když jsem občas četl web NS a v některých článcích se pisatelé zmiňovali o tom, jak média strašně manipulují, pousmívával jsem se a v duchu si říkal, že to trošku přehánějí. Jenže poslední dobou si uvědomuji, že zase tolik nepřehánějí. Naopak, potěšil mě server CT24.cz, ihned.cz nebo ceskenoviny.cz. Na na všech třech serverech je článek napsán neutrálně.
Nevím, proč některá média neustále lepí Národní straně neonacistickou nálepku. Člověk, kterému záleží na budoucnosti vlasti, nemusí být přece nutně neonacista. Ostatně, co takhle zavřít Národní divadlo? Nad oponou je přece nápis "Národ sobě"...

Média:
http://www.denik.cz/z_domova/narodni_strana20071029.html
http://www.nova.cz/zpravy/?83c=~domaci~&83e=DO22018&ex22018=narodni-strana-zaklada-polovojenske-jednotky
http://domaci.ihned.cz/c1-22309530-narodni-strana-zalozila-se-na-vaclavskem-namesti-narodni-gardu
http://www.ct24.cz/zdomova/index_view.php?id=236778
http://www.ceskenoviny.cz/domov/index_view.php?id=278925