Po týdnu

Obrázek uživatele kamahl@jabbim.cz
Vložil kamahl@jabbim.cz, Pá, 2007-05-25 23:11 :: |

Minulý pátek sem zrušil svůj ICQ transport. Řekl jsem si, že si udělám odhady a statistiky kolik lidí, co jsem měl v ICQ rosteru si pořídí jabber. Zatím dopadají celkem podle očekávání.

Jabber kontakty se kterými se osobně znám: před: 2 | teď: 2 Nějaký lidi z netu: před: 3 | teď: 4 A solidní hromada služeb a robotů.

Moje odhady do budoucna jsou že do prázdnin uvidím v rosteru jednoho, maximálně dva lidi co znám. Do zimy bych mohl zkonvertit tak další tři lidi. Někdo by řek že sem pesimista, ale uvidíme, v podstatě by to už ale mohly být všechny důležité kontakty. Na ICQ jsem měl zhruba stovku kontaktů. Musím ale říct, že mi zrušený ICQ zatím vyhovuje. Popravdě jsem si od toho sliboval míň. Smiling Zatím jsem nikdy s nikým z bývalého icq nepotřeboval nutně chatovat, přece můžu poslat esemesku zadara. A na druhou stranu mě nikdo nespamuje různejma dementníma otázkama, nebo vlastně čímkoliv co může vymyslet jen taková lama, co nemá na nic lepšího než na ten výmysl. Fakt pohoda. To že se ze všech stran dozvídám, že sem kretén mi fakt nevadí. My přece víme, že to oni. Celkem často jsem v úžasu taky zaregistroval otázku stylu . Nemusím snad komentovat. Při té příležitosti jsem ale zjistil věc, která mě docela překvapila: Lidi se bojí instalovat programy. (Jakékoliv) Nainstalovat či nenainstalovat? Nenainstalovat. Nenašel jsem za tím naprosto žádnou logiku i když sem se snažil sebevíc. Sám denně instaluji minimálně jeden program. Na widlích sice nemají žádný balíčkovací systém, ale nějakou velkou komplikaci v tom opravdu nevidím. Možná je to lenost, možná to považují za důležité a takovou akci je tedy třeba dopředu pořádně promyslet. Fakt nevim. Kdo mi tento nepochopitelný jev vysvětlí, má u mě plus.