Lyon,

Obrázek uživatele benzin@jabber.cz
Vložil benzin@jabber.cz, Út, 2007-04-03 11:27 ::

Po několikáté už píšu zase o věcech, osobních. Né, že bych neměl žádné pracovní zkušenosti, ale nějak ta nutnost, vyjádřit se, posledně převažuje v osobní oblasti.

Teď přes víkend jsem byl ve Francii na entomologické burze. Pomáhal jsem prodávat entomologické pomůcky. No ale hlavně jsem tam jel za svým devčetem. Prošli jsme nějaké Lyonské muzea a část Lyonu. Je to pěkné město, údajně velikosti Prahy. Na turistický ruch, však není připravené tak jako Praha. Nicméně stojí za to ho vidět. Myslím, že výrazně víc se dočtete na tomhle blogu (až tam ten článek vyjde.)

Jen snad uvedu pár zajímavostí, které mně překvapili. První z nich je, že tamní metro jezdí na pneumatikách a z kolejích bere elektriku. No u nás by to neprošlo vzhledem k elektrické bespečnosti. Pokud se jedná o ochranu prostorovým oddělením (a tady by se o to jednalo), tak je ve smeru dolů potřeba tuším 5m, tady to byl sotva metr. No prostě kdyby někdo chtěl přeběhnout přes koleje, tak ho to usmaži. Na druhou stranu, je to super systém, jak zamezit přebíhání přes koleje Smiling.

Taky to metro je bezpilotní, takže když vlezete do prvního vagónu můžete se dívat na cestu, tak jak se na ni dívá strojvůdce v Pražském metru.

No a nakonec jsou tady fotky které jsem pořídíl svým moblem v Metru a v římském amfiteatru. Ústředním motivem je moje děvče a její sestra. Drobné úpravy fotek jsem udelal v programu showFoto o kterém zkusím drobně napsat v příštím blogu.

Ellanor v Metru Bezpilotní metro Amfiteater 1 Amfiteater 2 Amfiteater 3