Flejm o sw modul

Obrázek uživatele benzin@jabber.cz
Vložil benzin@jabber.cz, St, 2007-03-21 00:00 :: |

Jak už to tak chodí, nevyhnu se občas do nějakého flameware. A někdy jsem sám iniciátorem, tekovéhoto slovního průjmu. Většinou pak k němu dochází odklonem od tématu, kde prvotní myšlenka je předváděna na sérii příkladu, které více či méně korespondují s daným objasňovaným jevem. V 99% procentech pak dopadají takovéto přiklady na zcela neúrodnou půdu, zpravidla pak protože oponent nejenže nemá chuť danou tezi pochopit, ale dokonce myšlenky apriori odmíta, dříve než jsou vyřčeny. Mojí chybou je pak pozdní opuštění takového flameware, a to ať již ústní, tak písemné. Navíc to korunuje, naprosté rozladění (hraničící s nenávistí) oponenta k mé osobě.

Problém bude vězet ve způsobu podání oné teze. Neboť na samotná tazy nejsou zcela zjevné chyby. Ne snad, že by nebylo, žádného sporu o pravdivosti teze, jen prostě není možné ji okamžitě zavrhnout. Což je možné dokladovat na širším praktickém užívání dané teze.

Základ dnešního flameware spočíval v modelu návrhu aplikace. Na jedné straně stoji model a na straně druhé pak model „all-in-one“. V praxi se jedná o rozpor koncepcí, když na každou opraci máte jeden konkrétní nástroj, který umí svou práci pokud možno dokonale, ale nezvládá nic jiného. Oproti tomu stojí koncepce která upředňostňuje jeden program s širokými schopnostmi. Obě tyto koncepce jsou prakticky užívány, nedá se tedy říct, že by za některou ze stran nestála obecně zastávaný názor.

No a povzdech nakonec. Škoda, že postupně zaříná koncepce zaříná postupně mizet. No teda přesunuje se do oblastni pluginů, kde jsou ale bohužel závislé na aplikačním api a často také na užitém programovacím jazyku.