Soustředění PraSátka, Dolní Mísečky 2008

Obrázek uživatele mosquitoe@jabbim.cz
Vložil mosquitoe@jabbim.cz, Po, 2008-05-05 21:16 :: |

26.4. – 4.5.2008 jsem se zúčastnil soustředení MKS KAM MFF UK (zkráceně PraSe). Ještě teď bych se rád aspoň na chvíli vrátil.

Začněme příjezdem. Protože na Mísečky jezdí 1 bus denně a bývá dost plný, jeli jsme do Špindlu, odkud jsme se v plné polní přesunuli po úbočí Medvědína k objektu (chata Orel). Zde již čekali organizátoři, teplý čaj, večeře a seznamovací hry.

Oi. Meo nome e Moskyto. Aceita usted cartões de credito? Ahoj. Jmenuji se Moskyto. Berete kreditní karty?

Další dny pak již byly v zásadě podobné (ale jen rámcově). Dopoledne přednášky na matematická témata (Nalievareň z planimetrie, Fatal Nerovnosti apod.), po obědě pak (většinou) fyzicky náročný program směřovaný k odrovnání účastníků, případně noční hra, aby pak další den na přednášce neměli blbé dotazy a radši spali. Pro ty, kdo mě neznají, dodávám, že nadsázka (hyperbola) je k označení předchozí věty slabé slovo.

V neděli 4.5. jsme vstali, uklidili chatu a odjeli busem 13:07 ve směru Praha – Černý Most.

Mohl jsem se podívat k prameni Labe, který jsem v životě neviděl. Ani tentokrát, jelikož byl pod 1,5m vrstvou sněhu. Ještě teď mokré boty jsou tichým svědkem.

Dostal jsem přes 100 příkladů, které mám motivaci spočítat. Zvláště pak Frantovu nerovnost ;o).

Mějte se všichni krásně a těším se na další soustředění, pokud se na něj tedy dostanu (nějak nestíhám počítat úlohy). Díky organizátorům, odvedli fakt mega kus práce (jako ostatně vždycky).

Prohlašme soustředění za vydařené.