Jabbim News 1

Obrázek uživatele pinky@njs.netlab.cz
Vložil pinky@njs.netlab.cz, Út, 2007-03-13 14:27 ::

Tak nám začíná jaro klepat na dvířka a my samozřejmě už dávno nespíme zimním spánkem Smiling. V tomto nekonečném seriálu se vás budu snažit oblažovat novinkami v provozu Jabbim a bude se snažit být poslem dobrých zpráv Smiling

Pokud se k tomuto článku chcete vyjádřit, najdete nás i na MUC konferenci , tato konference má i www rozhraní na adrese .

Stručně

  • SMTP transport – nová verze, změna pravidel
  • Jabber Disk – uvolněno jako open source
  • VIP ICQ transport – nová stabilnější verze
  • Jabbim klient – informace o vývoji nového XMPP klienta

SMTP transport

Byla nainstalována nová verze a bylo upraveno standardní chování při doručování emailů. Nyní je standardní politika „všechny emaily jsou spam“. Pokud chcete přijímat poštu pomocí SMTP transportu, je nutné si ho zaregistrovat ve službách serveru Jabbim a v registračním formuláři nastavit:

Položka Hodnota
Použij globální nastavení NE
Blokovat příchozí emaily Žádné

Je možné také nastavit, aby byla pošta přijímána jen z emailových adres, které máte přidané ve vašem kontakt listu. To se hodí například, pokud smtp bránu chcete používat pro příjem upozornění z jiných emailů nebo služeb.

Jabber Disk

Jabber Disk byl jeho autorem vypuštěn jako svobodný software. Najdete ho na adrese . Dovolím si jen citovat z tohoto webu Smiling

Jabber Disk je služba jabber serveru pro ukládání dat pomocí file transferu na disk serveru, na kterém běží. Při výchozím nastavení umožňuje ukládat data ve dvou módech a to privátně, kdy daná data vidí pouze uživatel, který je na server nahrál, a veřejně, kdy jsou data dostupná i ostatním uživatelům, navíc v případě serveru jabbim jsou dostupná i přes www.

VIP ICQ transport

Nasazena nová verze VIP ICQ transportu, hlavním rozdílem je vyšší stabilita služby, která v poslední době nebyla nikterak skvělá.

Jabbim klient

Jan Kaluža alias začal pracovat na projektu našeho vlastního klienta. Vývojářský web naleznete na . Opět si dovolím citaci:

Jabbim je klient Jabberu/XMPP napsaný v Pythonu za pomoci Qt-4.2, PyQt?-4.1.1 a modifikovaného xmpppy.

Tento klient čeká velká budoucnost, věřte mi Smiling. Klient ještě není připraven pro konečné nasazení, ale pokud máte zájem testovat či pomoci radou nebo vývojem, určitě se ozvěte autorovi.

Nějaký ten screenshotek: