Já a můj Pinnacle

Obrázek uživatele benzin@jabber.cz
Vložil benzin@jabber.cz, Po, 2007-03-05 19:08 :: |

Tak jsem si pořídil hybrydní DVB=T klíčenku od Pinnacle. Je to verye 330e, která zatím nemá pod Linuxem ovladače. Přesto jsem si řekl, že do toho půjdu. Za prvé jsem chtěl zkusit jestli ji rozběhnu pod VMPlayrem a za druhé, ty ovladače už jsou ve výrobě, tudíž by jejich funkční verze měla být otázkou maximálné měsíce (teda doufám),

Nadšeně jsem z masivního plastového obalu vylovil hranol o velikosti asi 2×0,8×7 cm. Vypadá to pěkně. S tím by mohlo být hodně zábavy. Teda pokud to bude pod VMPlaerem šlapat. Asi o minutu později jsem už spoustil instalaci. Zcela neprozřetelně jsem zvolil plnou. Vzhledem k 4Gb omezení na velikost disku se tam plná instalace nevlezla. Takže první pokus skončil krachem. Postupoval jsem logicky. Když se nevleze verze plná, vleze se nějáká očesaná.

No, ale nejdřív je potřeba odinstalovat to co se předtím nainstalovalo. A ouha odinstalace končí chybovou hláškou, že prý předchozí instalace neproběhla úspěšně, že mám produkt odinstalovat. No jo, soft pro blé má blbé hlášky. Tudy tedy cesta nevede. Půjdu cestou drsných mužů a program natvrdo smažu. Ouha, adresář je něčím používán. Tak zkusím, odmáznout aspoň to co se dá. Hele ono to běhá na MS SQL serveru, a hele DivX kodeky. Začínám se trochu bát. Když je nějaký soft prošpikovaný tolika proprietárními knihovnami a nástroji, bývá to většinou značný problém ho rozchodit.

Tak jsem odmazal co se dalo a PC restartoval. Pokud si něco hned při startu zabere ony nesmazatelné adresáře, mělo by to hapnout a dát pokoj. Nedalo, MS SQL server je rezistní a jen tak jednoduše se nevzda. Tak jsem musel hrábnout až nastavení služeb. Konečně jsem ho vykopakl. Spustil jsem instalaci znovu. Teď jsem zvolil instalaci vlastní, tak abych si mohl vybrat komponenty které chci instalovat. NA TENTO TYP INSTALCE NENÍ DOSTATEK MÍSTA. Ha takže na plnou instalci je? Na vlastní ne?

Tak jinak, kde se tady nastavuje cesta k souboru pro instalaci. Hmmm nikde, takže vždy a za všech okolností na C? Do Program Files? No to bych nebyl já, abych na tebe lítý Pinnacle nevyzrál. Rychlý chmat regedit.exe a program files leží na disku E:. Ha to jsem tě položil na lopatky. Nepoložil, Pinnacle se mi vymívá . Dobrá tedy 1:0 pro tebe. Přijmu minimální instalaci.

Začínám chápat, že jsem již zcela zatracen. Neexistuje cesta zpět k user-frendly programům. Nemají mně rádi stejně jako psi. A stejně jako oni cítí už na sto honů, že se k nim blíží admin.

Tak minimální instalace proběhla úspěšně. Jeětě si minimálně nainstalovala Adobe Acrobat Reader. Už začínám chápat co to je ta multimediální kniha. To bude něco jako v Pottrovy ty noviny. No teda ne že bych chtěl, ale tak jako, že kliknu na ano. Počítač se nerestartuje. Čím to je, beee. Jako teď mně neberte vážně, já vím, že stačí restartnout windows ve VMPlayerovi, ale prostě se snažím snížit své mozkové pohody na úroveň běžného usera.

A slyším zvuk Windows, můj oblíbený operační systém nastartoval.

„Gratulujeme Vám ke koupi nového produktu Pinnacle“. No já si gratuluju k tomu, že jsem na to C: tu instalaci narval. Uvítací okno zatím zmenším. Nebudu registrovat produkt, který mi možná ve VMPlayeru nepojede. Jestli mají taky politiku jako M$ tak bych to taky mohl zaregistrovat jenom jednou a podruhé už ni. (to teda nechápu jak se to řeší, když většina havárií se řeší přeinstalováním windows, ale přitom aktivovat ho můžete jenom jednou. No naštěstí, že mám několik záložních kopií svého , mně to nehrozí.) No dobře tak uvítací okno se zmenšit nedá, tak to se dá aspoň zavřít nebo odsunout na stranu.

Hmm tak windows nerozpoznal zařízení. Divné. Chapál bych ledacos, jako že třeba nemá direct přsttup na sběrnici, nebo tak něco, ale aby nerozpoznal zařízení. No zkusím druhý PC, který má winy nativně, ale to až zítra. Dneska snad jenom zkusím ještě ten krám, poškádlit přímo z Linuxu.