XP (Extreme Programming) TDD (Test Driven Development)

Obrázek uživatele algida@jabber.cz
Vložil algida@jabber.cz, Čt, 2007-02-01 14:55 :: | | | |

Slyšeli jste někdy o XP, TDD? Já prvně někdy před rokem, něco málo jsem si o tom přečetl a jelikož nebylo dost času, odvahy a bůh ví na co bych se ještě mohl vymlouvat, tak tím to skončilo. Nyní mám v práci poměrně oddělenou úlohu, tak proč se k této myšlence nevrátit a nezkusit tuto myšlenku v praxi?

Jedná se o přistup k programování, který je trochu odlišný od standardního přístupu. Jelikož sám se zkoumáním XP a TDD začínám, tak tento přspěvek nebude o tom, jak uspěšně tyto techniky používám, jak mi ulehčují práci a jak jsou prefektní. Jde spíše o pozvánku do nově vzniklé místnosti ( ) a o mírný úvod, který později doufám rošířím o kladné zkušenosti s XP programováním Eye-wink .

TDD je podmnožina XP jedná se o způsob psaní kódu, který spočívá v tom, že před psaním vlastního finkčního kódu se napíše soubor testů, které mají prověřit funkčnost, která teprve vznikne.

Tento způsob programování podporují různé frameworky. Za všechny uvedu NUnit, jelikož momentálně k vývoji používám programovací jazyk C#a měl jsem tudíž možnost se s tímto produktem trochu seznámit.

Testování pomocí probíhá pomocí nástroje, který je v instalaci tohoto frameworku.

Příště se pokusím být trochu konkrétnější a rád bych se pokusil podělit o zkušenosti s XP a TDD.

Odkazy pro začátek:

XPrograming